Cele mai trăznite discuții avute la masa de Crăciun

Acum că a trecut Crăciunul(ba chiar și Anul Nou), ar fi vremea să ne uităm în retrospectivă și să vedem cu ce am rămas.

Eu unul am fost în multe vizite și am întâlnit persoane diverse. Pe lângă rude și eternele remarci de genul „wow, cât ai crescut de când nu te-am mai văzut” sau „De ce fată îți place?” și variațiuni ale acestora, pot jura cu mâna pe inimă că am avut un Crăciun cel puțin interesant din punctul de vedere al conversațiilor avute în vizite.

După cum fiecare știe, orice vizită de Crăciun începe cu o colindă, după care se continuă cu strânsul mâinilor în cazul bărbaților sau cu pupatul în cazul femeilor. Schimbul tradițional de cadouri între vizitator și vizitat urmează imediat, conform tradiției.

Acum, că am trecut de acest preludiu plictisitor, putem trece la adevăratul scop al vizitei: Mâncarea! Ne așezăm la masă și suntem poftiți(mai bine spus obligați) să degustăm din cele zece tipuri de brânzeturi, cinci tipuri de cârnați și să nu uităm de sarmale.

Dacii și Munții Bucegi

Nu știu cum mi-am putut imagina că voi scăpa Crăciunul fără o discuție serioasă despre daci. Ei bine, anul acesta m-am pus la punct cu asta. Știam deja că dacii erau stăpânii lumii și făuritorii limbii latine. Ba chiar ei i-au învățat pe romani această limbă!(Cum, nu știați?!) Anul acesta am aflat, în schimb, foarte multe despre Munții Bucegi. Ultimul răcnet în materie de conspirații naționaliste sugerează că în Bucegi se afla un adevărat pol energetic al dacilor. Zamolxis însuși se refugiase aici, pe muntele Kogainon. Referitor la babe și la sfinx, acestea sunt sculpturi care îl înfățișează pe Zamolxis. De aici s-ar părea că vine și obsesia românilor pentru icoane.

craciun_funar
Fostul primar al Clujului, Gheorghe Funar, în cadrul unui interviu Adevărul

 

„Epoca de Aur”

Nu pot să mă sustrag nici pe mine din lista de bălării discutate la masa de Crăciun. După cum foarte bine ilustrează meme-ul de mai jos, în cadrul ocaziilor sociale, este foarte ușor să deviezi de la subiect și să ajungi la politică. Cred că toată lumea a trecut prin așa ceva. Cum fiecare are părerea lui proprie despre sistemul politic ideal, se pot crea anumite tensiuni din cauza aceasta. Eu pot spune că, cel mai probabil, am avut o dezbatere aprinsă referitoare la regimul din România anilor 60-80. Chiar și astăzi, în 2017[2018] mai există mulți nostalgici după vremurile în care securitatea te spiona în orice făceai. Argumentul suprem este, bineînțeles, locurile de muncă și apartamentele construite.

craciun_meme_lenin

Soros a lipsit cu desăvârșire

Faptul că, în ultima perioadă, s-a vorbit mai mult despre statul paralel și despre denigrarea ambasadorilor străini în propaganda rusească s-a văzut foarte bine anul acesta. Nu am avut nicio discuție referitoare la cum Soros controlează lumea și cum cei care protestează în stradă sunt niște manipulați. Ba chiar am primit de Crăciun un steag „numa bun de demonstrații”. Nu vreau să mă grăbesc și să fac generalizări cum că lumea nu se mai uită la România TV și la Antena 3. Totuși, creșterea prețului la alimente și nonșalanța liderilor îi face pe oameni să fie mai sceptici. Am și primit invitația la petrecere „când intră Dragnea la pușcărie”.

craciun_janos_pocs
„Soros a urmat” – poză de pe profilul lui János Pócs, parlamentar maghiar, Fidesz

 

Lumea în care trăim e o iluzie

 

Aici pot spune că am trișat, un pic. Nu e într-adevăr de la Crăciun povestea, însă merită cu tot din-adinsul să fie prezentată. Așadar, se dă o vizită la niște rude îndepărtate. Pot spune doar că a fost o experiență interesantă. Am aflat că lumea în care trăim e o iluzie! Liderii lumii noastre sunt toți niște reptilieni, gorilieni(sincer, nu mai țin minte exact) care fac parte toți din aceeași familie, Rothschild.(Pentru necunoscători, familia Rothschild e o familie de bancheri evrei care sunt acuzați că ar conduce din umbră lumea.) A, și mai sunt și masoni care fac parte din Illuminati. Oricum ai lua-o, Donald Trump e singurul care a reușit să ajungă într-o funcție așa înaltă și să nu fie gorilian și/sau reptilian.

craciun_illuminati

Oricum ai lua-o, ritualul de a mânca e un eveniment social prin excelență. Faptul că a trebuit să suport atâtea teorii conspiraționiste mă fac să apreciez mult mai mult celelalte zile, în care nu trebuie să merg în atâtea vizite. După cum se spunea, scopul sărbătorilor ar fi să îți vină să zici „De abia aștept să mă apuc de lucru!”.