Parteneriate și proiecte

Actualizare 25 noiembrie 2024

Proiect Educațional Național Interdisciplinar

Patru elevi ai Colegiului Național „George Coșbuc”, îndrumați de doamna profesoară Claudia Barabas, au participat cu succes la Proiectul național interdisciplinar „Vis de Iarnă” ediția a XI-a, desfășurat în perioada 21-24 noiembrie la Baia Mare. Proiectul este inclus in calendarul C.P.E.E.N.I. nr. 24954/01.02.2024, pozitia 84, OME nr. 3468/29.01.2024, Anexa 1.

Fiecare elev cât și doamna profesoară au obținut rezultate foarte bune la cele două categorii din cadrul proiectului.

Pop David și Vodnar Antonia, elevi ai claselor 12B și 11B, au obținut locul al 2-lea la categoria „Lucrări tridimensionale”, în timp ce elevele Buglea Cristina și Pavel-Mititean Ana, din clasele 11A și 10G2, au fost recompensate cu premiul de popularitate, respectiv locul al 3-lea pe țară la categoria „Pictură”.

Doamna profesoară Barabas Claudia a fost premiată cu două Premii de Excelență la ambele categorii datorită rezultatelor obținute de elevi și datorită eforturilor și dedicației depuse în pregătirea elevilor.

Felicitări tuturor elevilor pentru rezultatele obținute în cadrul proiectului și mult succes în continuare.

Actualizare 19 noimebrie 2024

TRANSILVANIA POLICROMA, 18 noiembrie 2024

Invitat: Dr. Popa-Bota Horațiu, director „Colegiul National George Cosbuc” Cluj – Napoca

Teme: „Ziua Lampioanelor” si evenimente extrascolare

Materiale: Ziua Lampioanelor/ Ziua Sfantului Martin, organizat in Satu Mare Ziua Dascalului Transilvanean UBB si Festivalul toamnei

Coordonator studio: Lavinia Dandoci

Moderator si realizator: Izabella Veibel

Actualizare 22 iunie 2024

Proiectul ETwinning ”WORLDWIDE WELL-BEING MOVEMENT”

În anul școlar 2023-2024, d-na prof. înv. primar JIDAVU DIANA – ALEXANDRINA, alături de elevii clasei a II-a A, au fost parteneri în proiectul internațional ETWINING ”World Wide Well-Being Movement”, alături de școli din Turcia, Grecia, Macedonia de Nord, Slovacia și Georgia, menit să sporească bunăstarea la școală a elevilor și să stimuleze schimbul cultural. Partenerii au împărtășit materiale educaționale, instrumente digitale și cele mai bune practici pentru a crea activități incluzive din punct de vedere cultural. Activitățile de schimb cultural, cum ar fi zilele internaționale de dans și sport, au stimulat un sentiment de comunitate globală și respect reciproc. Produsele finale au inclus o carte digitală de benzi desenate, buletine informative și rapoarte care documentează progresul și realizările proiectului. Aceste inițiative au demonstrat contribuțiile pozitive pe care elevii le-au adus comunităților lor. Proiectul a evidențiat cu succes importanța colaborării internaționale în promovarea bunăstării elevilor și a înțelegerii culturale. Elevii și-au dezvoltat abilități de viață valoroase, și-au îmbunătățit perspectiva globală și au construit conexiuni de durată cu colegii din diferite țări.

Una dintre activitățile preferate a fost învățarea unui dans popular specific altei țări partenere. Elevii clasei a II-a A a învățat un dans turcesc. Au ales să se îmbrace în culorile steagului turcesc și au dansat cu bucurie pentru colegii lor din Turcia. Unul dintre partenerii turci au ales ca dans românesc o horă. Fiecare colectiv de copii a fost entuziasmat să recunoască în dansul unuia dintre parteneri o parte din patrimoniul cultural specific țării sale.

Actualizare 17 iunie 2024

Transilvania Policroma, 17 iunie 2024 Material „Concurs national de literatura” (in limba germana), interviuri cu Eniko Hegeto, profesor de limba germana, rr. Thomas Schneider, DAAD-Lektor UBB Cluj, Annette Richter-Judt, consilier de specialitate pentru limba germană ca limbă străină, dr. Lavinia Gabor, consilier de specialitate pentru limba germană ca limbă străină

Material „Colegiul National George Cosbuc” la 105 ani ()

Interviu cu: Lekt. Dr. Kata-Szilvia Bartalis-Binder, lector universitar si Dr. Horatiu Popa-Bota, director „Colegiul National George Cosbuc”

Material cu Victorina Matveev, cofetar patiser

Material Zagar (in limba germana) Annette Folkendt, președinte “Heimatortsgemeinde Rode” Agneta Kreischer, din Austria Adolf Hedrich, agricultor Zagar Daniela Patrusel, Director Scoala Gimnaziala Zagar Erika Waedt, cadru didactic Zagar

Realizator si producator: Izabella Veibel

Actualizare 2 iunie 2024

Elevi ai Colegiului Național George Coșbuc , coordonați de prof. Sabău Julia au participat la Baia Mare la Proiectul Național Educațional ENROLL FOR FUN , ediția a VI- a,30 mai-1 iunie (CPEENI, Nr. 25954/2024). Toți elevii au obținut rezultate extraordinare la secțiunea creații literare în limba engleză:
◦ Secțiunea gimnaziu (clasele 5-6)
• Țiganetea Anisia 6G1 – Premiul I
• Popa Sara 6G1 – Premiul II
• Florian- Bonda David 6G1 – Premiul III
◦ Secțiunea gimnaziu ( clasele 7-8)
• Todor Matei 7G2 – Mențiunea I
• Socaci Dan Alexandru 7G2 – Mențiunea II
◦ Secțiunea liceu ( clasele 9-10)
• Sabău Julia Patricia 9G1 – Premiul I
◦ Secțiunea echipaje
• Călugăr Teodor , Nagy Kriszta și Blaga Mihai 10G1 – Premiul II
• Meisel Anna, Petru-Man Sasa și Crișan Aimee 7G2- Mențiunea I

Îi felicităm!❤️

Actualizare 1 iunie 2024

Astăzi, 31.05.2024, a avut loc a treia activitate din proiectul „Multilingvism în Transilvania”. Ne-am bucurat de prezența la Cluj-Napoca a oaspeților noștri, cadre didactice și elevi de la Colegiul „Nicolae Titulescu” din Brașov. La această mobilitate au participat elevi ai Colegiului Național „George Coșbuc” și ai Liceului Teoretic „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, din clasele a 9-a, a 10-a și a 11-a. Elevii din cele trei licee s-au implicat entuziast cu gândul la vacanță la diferite activități, călătorii verzi, călătorii cu planeta la purtător, workshop despre vacanțe responsabile și modă pe chill.
Proiectul a facilitat perfecționarea a trei limbi străine: engleză, germană și franceză – și totodată dezvoltarea abilităților de comunicare și cooperare prin descoperirea unor medii culturale diverse. Proiectul a prevăzut colaborarea elevilor, utilizând platforma europeană https://school-education.ec.europa.eu/, permițându-le accesul la un schimb de experiență în spațiul virtual și real deopotrivă. Felicitări doamnelor profesor Claudia Istrate, Alina Budean, Ramona Greab pentru coordonarea acestui proiect!

 

Actualizare 22 mai 2024

SciFilmIt Cluj-Napoca 2024, a avut loc la Colegiul National George Cosbuc, in zilele de 17 si 18 aprilie

https://scifilmit.com/cluj-napoca-2024/

 

https://schooldiversity.eu/ 

Addvantage logo4

Addvantage logo4