Concurs cu tema „Unitate în Diversitate” -foto/pictură/colaj-

Ce înseamnă pentru tine DIVERSITATEA? Cum ai reda-o într-o fotografie/pictură/colaj?

Te invităm să-ți exprimi viziunea cu privire la existenţa şi la importanţa diversității de natură geografică, demografică, socială, economică, politică sau culturală (etnie, limbă, istorie, religie) etc., prin intermediul unei fotografii, picturi sau a unui colaj.

Pe noi ne ajuţi să promovăm viziunea ta asupra diversităţii într-un mod cât mai original şi creativ, iar tu ai şansa de a-ți vedea lucrarea expusă la Colegiul Național „George Coșbuc” în cadrul unei expoziţii organizate de Ziua Europei (9 mai 2018). Cele mai reușite lucrări vor fi publicate într-un ghid pentru combaterea discriminării în anul 2019, iar câștigătorii fiecărei secțiuni (foto, pictură, respectiv colaj) și grupe de vârstă (gimnaziu, respectiv liceu) vor primi diplome și premii constând în cărți și vouchere. Valoarea totală a premiilor este de 300 lei.

Acest concurs face parte din proiectul internaţional Erasmus+ intitulat „Vielfalt statt Einfalt – Gelungene Antidiskriminierung und Inklusion in Schulen/Teaching Diversity – Successful Antidiscrimination and Inclusion in Schools” (număr de referință 2017-1-DE03-KA219-035483_3), finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de școli din România, Germania, Italia și Grecia. Pentru mai multe detalii despre proiect, vezi http://www.gcosbuc.ro/erasmus/

 

Regulamentul concursului:

  1. Lucrările participante la concurs trebuie să fie originale, realizate de concurenţi şi să nu mai fi fost premiate la alte concursuri similare. Concurenţii trebuie să poată face dovada, dacă li se cere, că lucrările înscrise în concurs le aparţin.
  2. Concurenţii se pot înscrie la concurs cu o singură lucrare de persoană/secțiune. Toate lucrările vor fi însoţite de un titlu şi de un comentariu de maximum 10 cuvinte, precum şi de numele, clasa, adresa de e-mail și numărul de telefon mobil al concurentului.
  3. Lucrările înscrise la concurs trebuie să respecte următoarele cerințe:
  • dimensiune: A3 (29,7 cm x 42 cm);
  • fotografiile, picturile și/sau colajele trebuie să fie înrămate.
  1. Lucrările participante la concurs pot fi depuse până la data de 2 mai 2018. Lucrările vor fi preluate de elevii Ștefan Negoescu (10 G1), David Țigăra (9G1), Ioana Bun (10A), Ramona Mosora și Carmen Andonie (9G2), respectiv doamnele profesoare Szász Andrea și Gál Andrea.

 

Mențiuni:

  1. Jurizarea se face pe secțiune (foto/pictură/colaj) și nivel (gimnaziu/liceu), și va avea în vedere:
  • încadrarea în tema concursului;
  • creativitatea şi originalitatea;
  • calitatea artistică/tehnică.
  1. Juriul format din membrii proiectului Erasmus+ (elevi și profesori) va desemna lucrările câştigătoare, iar câştigătorii vor fi anunţaţi pe site-ul și pagina de facebook al C.N.G.C. până la data de 7 mai 2018.
  2. Lucrările trimise la concurs, indiferent dacă au fost respinse, admise şi/sau premiate rămân în proprietatea organizatorului care le poate utiliza pentru ilustrarea unor materiale publicate în mediul online sau offline, cu menţionarea autorului/autoarei.
  3. Nu se acceptă în concurs lucrări care conţin caractere sau elemente pornografice, elemente defăimătoare, antisociale, rasiste sau care trimit la discriminări de orice fel.